Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Tallin esittelykierros

Lehtovaaran Ratsutila sijaitsee Pohjois-Suomessa, Lapin maakunnassa lähellä naapurimaamme Ruotsin rajaa. Ratsastuskoulu sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä läheisestä Lehtovaaran kylästä, jonka kautta bussi liikkuu päätielle noin kilometrin kävelymatkan päähän tallilta. Lähimpään suurempaan kaupunkiin Kolariin kertyy matkaa parisenkymmentä kilometriä.

 

laidunkartta 2018  ||  tallin pohjapiirros / karsinajärjestys

TALLIRAKENNUS KOKONAISUUDESSAAN

Idyllinen tallirakennus on koko Lehtovaaran Ratsutilan ydin: se on klassisesti punaista puuta kiviperustuksilla ja tummalla katolla varustettuna, pienin valkoisin yksityiskohdin. Tallirakennus pitää sisällään useamman siiven hevosille: sisälle kävellessään on kummallakin puolella pienet karsinat. Käytävä jatkuu eteenpäin, jossa se haarautuu neljään suuntaa: takaisin ovelle päin, eteenpäin rehuhuoneelle/varustehuoneelle/tallituvalle tai vasemmalle yksärisiipeen tai oikealle tuntiheppojen omaan siipeen. Rakennelma varmistaa täten myös yksityisille hevosille rauhaisat olot ratsastuskoulussa. Lähellä ovea on portaat vintille, jossa in muutamia kaappeja sekä heiniä säilytyksessä. Tallilaisten oma juoruilupaikka.

Karsinat ovat kuivitettu hampulla. Jokaisesta karsinasta löytyy automaattisesti ympäri vuoden toiminnassa oleva juoma-automaatti, ruokakuppi seinässä kiinni, mahdollisuus heinäverkkoon/-häkkiin, nuolukiven pidike. Karsinat ovat kaikin puolin tilavia suuremmallekin hevoselle asuttavaksi. Karsinan ulkopuolella on koukku riimun ja riimunnarun säilyttämiseen ja ovessa tanko muutamille loimille.
 

TALLIN TARJOAMAT RATSASTUSTILAT

Kenttä sijaitsee aivan tallin tuntumassa. Pohjaltaan se on napakka hiekkakerros. Kenttä pidetään ympäri vuoden parhaassa mahdollisessa kunnossa tallin henkilökunnan puolesta, jotta siellä harrastaminen olisi mahdollisimman useaan mahdollista. Kenttä on aidattu usein turhan repsottavilla valkoisilla puuaidoilla. Kentältä tallin puolelta löytyy katsomo mahdollista yleisöä varten, mikä mahdollistaa hyvät mahdollisuudet järjestää kesäaikaan ihania ulkokisoja. Kentältä löytyy sivusta pieni koppi, mikä pitää sisällään ulkokentän kattavan estekaluston aina lainelankuista perus estetolppiin ja muuriesteisiin.
 

kevat fiona_riri_hyppy ringo_ade

Maneesi valmistui tallille tammikuussa 2018 ja on siitä alkaen ollut etenkin talvikauden ahkerassa kulutuksessa. Uusi maneesirakennus pitää sisällään jos jonkinmoista luksusta: vasemmalla pitkällä suoralla katsomosta katsottuna on pitkälti peilejä käytössä. Luonnonvalo pääsee hyvin aurinkoisina päivinä ikkunoista sisään vaaleaan maneesiin. Katsomo löytyy sisäänkäyntipäästä, mistä löytyy myös "yläkerrassa" parvella sijaitseva lämmitetty kahvio. Maneesin kulmalla katsomon pöödyssä on mankka, johon bluethootin kautta voi liittää omasta kännykästä musiikkia tai vain klikata radion päälle treenin ajaksi.
 

pressa_veronica maneesi ringo_taiga


Maastot ovat laajat ja monipuoliset. Ne pitävät sisällään kymmenien kilometrien asuttamattomia metsiä, laajoja peltoja, tunturia  ja jos jonkinmoista uittopaikkaa rajautuen Pohjanjärveen. Lehtovaaran metsät pitävät sisällään myös paljon metsän omaa elämää, eikä ole mikään ihme, jos syksyllä törmää useampaan otteeseen hirviin ja keväällä vauhdikkaisiin peuroihin. Tallin lähelle on rakennettu myös vuonna 2017 maastoesterata, joka on loistava paikka treenata erilaisen lajin parissa.
 

LAMPI tytotponit mindy_maastoeste

TARHAT JA LAITUMET HEVOSTEN ULKOILUUN

 

©2018 Lehtovaaran Ratsutila - suntuubi.com