Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Lehtovaaran tilukset

 Vastikään remontoitu tallirakennus

Vanha - nykyään kunnostettu - tallirakennus on punaista puuta, sekä kiveä. Se on lämmitetty ympäri vuoden ja sähköillä toimiva. Talli pitää sisällään 16 karsinaa tuntihevosille, sekä 6 karsinaa varattuna yksityisille hevosille omalla käytävällään. Pesari on myös käytössä.

Karsinat ovat tilavia ja niissä käytetään kuvikkeena purua. Jokaisesta karsinasta löytyy juoma-automaatti, ruokakippo, suolakivi pidikkeineen sekä mahdollisuus asettaa heinäverkko /muu vastaava virike heinille.

Karsinajärjestys

 

 

 Hyväpohjainen hiekkakenttä

Vielä toistaiseksi Lehtovaaralla on vain ratsastuskenttä käytössä vuoden ympäri. Sen pohja pidetään hyvänä ympäri vuoden: kesällä sen ei anneta pölytä liian kuivana, syksyllä siitä ei muutu uima-allasta ja talvella pohja ei yleensä tuppaa jäätymään luistinradaksi. Kentän  kunnostaminen ja huoltaminen vie aikaa ja vaivaa, mutta on vaivan arvoista - maneesi on onneksi valmistumaisillaan!

Valkoiset aidat kehystävät kenttää ja sieltä löytyy myös omasta "kopista" estekalustoa. Kentän laidalla on olemassa pieni katsomo.

 

Uunituore iso maneesi

Aivan vuodenvaihteessa 2017-2018 valmistui odotettu maneesi pihapiiriin, aivan tallin viereen. Suuri ja luonnonvaloon luottava maneesi on loistava paikka treenata: tilaa riittää, laaja estekalusto on hankittu suojaan lumelta, toisella seinustalla on pitkälti peilejä ja päädystä löytyy myös suurehko katsomo yleisöä varten. Maneesi pysyy myös talvella suhteellisen lämpimänä, n. +10ºC tai yli. Maneesissa on myös stereot jos ratsastaessa haluaa kuunnella musiikkia, mutta myös tunninpitoa varten.

Maneesin yhteyteen on valmistumassa lämmitetty "kokoustila" mm. kisojen buffaa varten.


 

  maneesi

Valkoaitaiset tarhat pihalla

Tallin pihassa on hiekkapohjaisia tarhoja, joissa hevoset saavat oleskella kokopäivätarhauksella. Tarhat on aidattu valkoisilla aidoilla sekä sähkölangalla, mikä varmistaa hevosten pysymisen aitojen sisäpuolella (ainakin joidenkin kohdalla). Pääasiassa hevoset tarhaavat vähintään yhden kaverin kanssa, mutta poikkeustilanteita on olemassa. Tarhaan on helppo saada letkun avulla vedet hevosille kesällä ja läpi talven, sekä jokaisesta tarhasta löytyy oma "heinämökki" tai useampi, ettei hevosten tarvitse nyppiä korsia hiekan seasta.

 tarhausjärjestys

  donnajahippu

 

©2018 Lehtovaaran Ratsutila - suntuubi.com