Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                             >> joulukuun hoitajahaku: itsellesi aikainen joululahja?
                             >> vapaana 1 paikka yksityishevoselle


SUURI JOULUSEIKKAILU - joulukalenteri 2017

Lehtovaaran tilukset

Lehtovaara on vanha sukutila, jonka historiasta pääset lukemaan lisää täältä. Se sijaitsee vajaan 10 kilometrin päässä Lehtovaaran kylästä, mikä ei huimaa koollaan ketään. Tallille pääsee pitkän matkaa ok kuntoista asfalttitietä pitkin, ennen kuin se kääntyy reilu kilometrin verran pienemmälle hiekkatielle. Asfalttitien varteen bussilla pääsee kolmesti päivässä: aamulla kymmenen aikaan, päivällä kahdelta, iltapäivällä viideltä kun bussi jatkaa matkaansa kohti suurempaa kaupunkia.

Tiluksien kartta

❅ Vastikään remontoitu tallirakennus

Vanha - nykyään kunnostettu - tallirakennus on punaista puuta, sekä kiveä. Se on lämmitetty ympäri vuoden ja sähköillä toimiva. Talli pitää sisällään 16 karsinaa tuntihevosille, sekä 6 karsinaa varattuna yksityisille hevosille omalla käytävällään. Pesari on myös käytössä.

Karsinat ovat tilavia ja niissä käytetään kuvikkeena purua. Jokaisesta karsinasta löytyy juoma-automaatti, ruokakippo, suolakivi pidikkeineen sekä mahdollisuus asettaa heinäverkko /muu vastaava virike heinille.

Karsinajärjestys

 

 

❅ Hyväpohjainen hiekkakenttä

Vielä toistaiseksi Lehtovaaralla on vain ratsastuskenttä käytössä vuoden ympäri. Sen pohja pidetään hyvänä ympäri vuoden: kesällä sen ei anneta pölytä liian kuivana, syksyllä siitä ei muutu uima-allasta ja talvella pohja ei yleensä tuppaa jäätymään luistinradaksi. Kentän  kunnostaminen ja huoltaminen vie aikaa ja vaivaa, mutta on vaivan arvoista - maneesi on onneksi valmistumaisillaan!

Valkoiset aidat kehystävät kenttää ja sieltä löytyy myös omasta "kopista" estekalustoa. Kentän laidalla on olemassa pieni katsomo.

 

 

- maneesi rakennusvaiheessa

- tarhausjärjestys

- hyvät ja pitkät maastoreiti

- pellot

- lampi

- lehtovaaran kylä

 

 

©2017 Lehtovaaran Ratsutila - suntuubi.com